Červen 2012

Domácí nudle do polévky

21. června 2012 v 10:50 Ostatní
Na vál nasypeme cca hrnek hrubé mouky.Doprostřed uděláme ďolík.Vyklepneme do něj vajíčko.Vše vidličkou postupně smícháme. Rozválíme na tenko.Necháme chvíli oschnout .Pak nakrájíme proužky,vyskládáme na sebe a nakrájíme.



Hovězí vývar

21. června 2012 v 10:43 Polévky
suroviny: cca 1/2 kg masa hov.přední, 1 cibule včetně slupky, 2 mrkve, 1 petržel kořenová, 1/4 celeru, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, zázvor, zeleninový bujon.

Postup: Vše pomalu vaříme cca 2-3 hodiny,velmi malým varem. Sraženiny z masa ihned od začátku posbíráme a vyndáme. Po uvaření vše odložíme na talíř a vývar přecedíme přes síto. V polévce zavaříme játrovou zavářku, domácí nudle( viz. v rubrice ostatní) , přidáme nakrájenou mrkev, maso na kostičky, vypneme a nakonec vsypeme čerstvou petržel kudrnku.


Sachr dort

21. června 2012 v 10:18 Dezerty
těsto: 6 vajec, 160g másla, 160g moučk. cukru, 160g čokolády na vaření, 160g hladké mouky
poleva: cca 200g čokolády na vaření+150g tuku omega
na pomazání : meruňkový džem

Postup: máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny.Přidáme rozpuštěnou a vychladlou čokoládu.Spojíme.Přimícháme mouku.A nakonec zlehka tuhý sníh z bílků. Nalijeme do vymazané a vysypané formy hrubou moukou.Troubu vyhřejeme na 180°C.Vložíme.Stáhneme teplotu na 165-170°C.Pečeme cca 25-30 min. až těsto nelepí. Vyndáme .Necháme vystydnout.Opatrně jednou prořízneme,nejlépe strunou.Promažeme uvnitř i na povrchu marmeládou.Spojíme zpět obě
půlky k sobě.A polejeme čokoládou.Necháme v chladu.Ozdobit můžeme šlehačkou
.

Kuřecí řízek

20. června 2012 v 13:20 Hlavní jídla
Obalit v trojbalu Usmívající se.Řízek
Děkujeme, že jste navštívili naše stránky...