Domácí chléb

29. července 2012 v 18:52 |  Pečivo
Potřebujeme:
1kg hladké mouky
5 plných lžiček soli
4 plné lžičky drceného kmínu
1 droždí
6dl vlažné vody
2 lžičky solamylu
1 lžička cukru
1 lžíce octa
1/4 kg hladké mouky na plech+ 1 vejce na potření

Postup:
Do mouky dáme sůl, kmín, solamyl, ocet, 4dl vody a kvásek(droždí,cukr, voda). Propracujeme a dáme kynout 60-90 minut. Plech na sucho posypeme moukou. Těsto rozdělíme na 2 bochánky, propracujeme, dáme na mouku na plech a potřeme vajíčkem.Dáme cca 30min. kynout. Posypeme podle chuti solí a kmínem. Na plech postavíme i kastrůlek s vodou , aby těsto nevysychalo. Vložíme do trouby předehřáté na 220°C a pečeme na 170°C s ventilátorem asi 80-90 minut. Během pečení potíráme vodou z kastrůlku. Po vyndání ihned potřeme studenou vodou a necháme dokonale vystydnout.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkujeme, že jste navštívili naše stránky...