Mědáky

29. července 2012 v 19:32 |  Dezerty
Potřebujeme:
* Těsto:15 dkg krystalového cukru
5 dkg másla
1 vejce
4 lžíce mléka
2 lžičky sody
4 lžíce medu
cca 40dkg hladké mouky
* Krém: 1/2 l mléka
1 vanilkový cukr
3 lžíce hrubé mouky
10dkg cukru moučka
20 dkg másla ( né margarín)
* Na polevu: 1 čokoláda na vaření 100g
50g tuku Omega
( kokos, ořechy na posyp)
rum na pokapání

Postup:
Těsto: Všechny suroviny kromě mouky rozpustíme v kastrolu a za stálého míchání vaříme až hmota změní barvu a voní karamelem. Sundáme z ohně a necháme malinko vychladnout do vlažna a postupně zapracujeme mouku, aby těsto bylo vláčné a dobře se s ním pracovalo. Podobné perníkovému. Já většinou rozdělím na 2 půlky a každou rozválím na stejně tenké placky. Z každé vykrájím pruhy stejné cca. 40x10 cm. Ale jinak je to jedno, můžou být i menší..hlavně vždy sudý počet. Těsto silné asi 4-5 mm. Pečeme na pečícím papíře či folii asi 5 min na 190°C. Aby byly světlé, né spálené. Necháme stranou vychladnout.
Krém: Polovinu mléka uvaříme s vanilkovým cukrem, ve druhé polovině rozmícháme hrubou mouku. S moukou nalijeme pak do horkého mléka s cukrem a za stálého míchání uvaříme kaši. Necháme vystadnout! Pak máslo vyšleháme s mouč.cukrem a zašleháme kaši.
Pásy pokapeme rumem ze strany,která ležela na plechu. Potřeme krémem a přiklopíme druhý pás. Navrch polijeme čokol.polevou,kterou jsme si připravili z čokolády a Omegy. Posypat můžeme a nemusíme. Jíme až druhý den!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkujeme, že jste navštívili naše stránky...