Svíčková podle mamči

26. července 2012 v 22:57 |  Hlavní jídla
Potřebujeme: hovězí maso ( my kupujeme váleček cca 2kg)
špek cca 20dkg
kořenovou zeleninu
2 velké cibule
ocet
1 máslo ( né margarín)
sůl, pepř celý, nové koření, bobk.list, tymián
1 šlehačku + 2 lžíce hladké mouky

Postup: Do masa nařežeme díry, prošpikujeme špekem nakrájeným na špalíčky, celý kus masa pořádně osolíme, podlijeme vodou, přidáme koření, cibuli na kolečka, zeleninu na kolečka, pokapeme celý kus octem a polijeme rozehřátým máslem. Vložíme do lednice odležet alespoň jeden den,ale nevadí i dva dny. Před pečením zakryjeme alobalem a pečeme cca na 180°C cca 1a 1/2 hodiny. Pak odkryjeme a za častého polévání dopečeme do zlatova ještě tak hoďku. Maso musí být měkké. Pak vyndáme z trouby, odstraníme bobkové listy.Maso nakrájíme stranou na plátky. Š ťávu dáme do hrnce, dokonale rozmixujeme( nejlépe ponorným mixérem)převaříme, zavaříme moukou rozdělanou v troše vody. Pokud je omáčka moc hustá zředíme podle chuti vodou, nalijeme šlehačku a tak 3 minutky zvolna povaříme. Vypneme a vložíme nakrájené maso. Jako příloha nejlépe houskový knedlík , zavařené brusinky a plátek citronu....:-)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkujeme, že jste navštívili naše stránky...