Trdelník

27. července 2012 v 21:45 |  Chuťovky
Potřebujeme: 2 vejce
80g tuku
3 lžíce cukr moučka
250ml vlažného mléka
500g polohrubé mouky
42g droždí (1 kostka)
5 skořicových cukrů cca.
vejce na potření

Postup: Z droždí, mléka a špetky cukru necháme vzejít kvásek. Z kvásku a ostatních surovin vypracujeme měkké těsto a necháme cca. 30 min. kynout. Pak vyválíme tenkou placku, nařežeme širší pásky a natáčíme na kremrolové trubičky nebo zavařovací sklenice. Pomažeme vejcem a obalíme ve skoř. cukru. Pečeme v troubě na 180°C asi 8 minut. Po upečení sundáme a jíme.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkujeme, že jste navštívili naše stránky...