Pizza ze Severní Itálie

1. srpna 2012 v 19:53 |  Hlavní jídla
***Recept je originál od přátel z Udine, tak věřím,že kdo zná Itálii,že bude chutnat Mrkající.***
Potřebujeme:
*Těsto na 2 plechy:
3 hrnky hladké mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje olivového
+ kvásek:kostka droždí (může být i malinko méně)
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
*Ostatní množství na 1 plech:
30 dkg šunky
20 dkg slaniny nebo prosciutto crudo
15 dkg mozzarelly
15 dkg 45% ementálu
olivový olej
protlak BASILICO ( italský už běžně k dostání v marketech)
sůl, oregáno, bazalka
podle chuti např. houby, olivy , klobása....

Postup:
Zaděláme těsto, necháme asi 1 hodinu kynout ( ale můžeme znova zadělat a nechat dál kynout). Rozválíme na 2 tenké pláty na 2 plechy. Plechy pouze jemně posypeme hladkou moukou ! Pláty se dobře přenáší, když je přeložíme na půl a pak ještě na půl a na plechu znova rozbalíme. Placky lehce potřeme ol. olejem a protlakem, posolíme (pozor málo,protože šunka nebo slanina bývají slané), posypeme bazalkou, rozdrobíme mozzarellu (můžeme taky dát v nálevu a nakrájet jí na plátky), (dáme doplňkové houby, olivy atp. ), šunku nakrájenou na nudličky nebo jen natrhané plátky, oregáno( málo), ementál na hrubo a na konec tenké plátky slaniny či proscciutta. Zalijeme pomálu olivovým olejem a dáme do vyhřáté trouby při 200-240°C na cca 10 minut dozlatova.
*** Prosím nikdy nepoužívejte na pizzu listové těsto, mléko a kečup!!!!!! To by vás Italové sežrali za živa..Smějící se*******
Víno nejlépe červené např Lambrusco....Dobrou chuť.




 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkujeme, že jste navštívili naše stránky...