Utopenci

1. srpna 2012 v 20:08 |  Chuťovky
Potřebujeme:
8-12 špekáčků ( podle nádoby)
3 velké cibule
5 feferonek
kyselé okurky
1 červenou papriku
1/2 kg zelí
pikantní hořčici
Nálev:
0,8l vody
0,4 l octa
1 lžíce cukru
3 lžičky soli
1 lžička chilli omáčky
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
10 kuliček pepře

Postup:
Nálev svaříme a vychladíme, aby byl vlažný. Špekáčky oloupeme a na třikrát nakrojíme. Okurky, feferonky, cibuli a papriky nakrájíme na proužky. Do špekáčku vkládáme okurku, feferonku a cibuli namočenou do hořčice. Skládáme do zavař. velké flašky nebo nádoby na utopence. Vždy jedna vrstva špekáčky, druhá- nakrájené okurky, feferonky, zelí, třetí špekáčky, čtvrtá cibule a paprika, atd....vrstvy střídáme až nahoru. Pak zalijeme nálevem, zakryjeme a dáme odležet do tmy a do chladu. Nejlépe min. 2-3 týdny. Jíme s chlebem a kdo má rád pivo...jsou utopenci ideální...Mrkající

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkujeme, že jste navštívili naše stránky...