Lasagne alla Bolognese

26. ledna 2013 v 20:41 |  Hlavní jídla
Potřebujeme:
300g lasagní
cca 100g bešamelu
100g parmazánu
150g rajčatové šťávy (sugo pomodoro)
150g sugo Bolognese(ragú)
sůl , pepř

Postup:
Plátky lasagní musíme spařit ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje a vhodit do studené vody s ledem, aby zůstaly ,,aldente,,.
Do zapékací misky střídavě skládáme plátky těsta, vrstvu rajčatové šťávy, opět lasagne, ragúBolognese, bešamel. Zopakujeme všechny vrstvy ještě jednou a zakončíme rajčatovou omáčkou, bešamelem a strouhaným parmazánem.
Pečeme v troubě cca 45minut na 180°C.

Jak se dělá Bešamel:
100g másla
100g hladké mouky
cca3/4l mléka
muškátový oříšek
špetka soli
V kastrole rozpustíme máslo a postupně přisypáváme mouku. Mléko ohřejeme a pomalu vlijeme do kastrolu s máslem a moukou, přidáme sůl a oříšek, rozmícháme do hladka.

Jak se dělá ragú Bolognese:
1,5dcl oleje extra virgin
cibule , mrkev, celer
500g mletého hovězího
300g mletého vepřového
200g kuřecích jater
2 Toulouské klobásy(rozdrobené nebo umleté)
2dcl červeného vína
2 lžíce rajčatového koncentrátu(ale dávám i větší konzervičku)
cca 1l vlažné vody
2dcl mléka
muškátový oříšek
sůl, pepř
Na pánvi s olejem orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky, přihodíme maso, nejdříve hovězí, pak vepřové, po chvíli přidáme nakrájená játra a klobásu. Podlijeme vínem (maso, né sebe! :-)...) . Počkáme pár minut až se alkohol vypaří. V litru vody rozmícháme rajčatový protlak a zalijeme masovou směs. Promícháme a vaříme asi 2-3 hodinky, aby se maso vyvařilo a změklo. Na posledních 20 minut přilijeme mléko, dochutíme oříškem, solí a pepřem.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkujeme, že jste navštívili naše stránky...