Rýžový nákyp s kompotem

26. ledna 2013 v 20:56 |  Hlavní jídla
Potřebujeme:
300g rýže
6dcl mléka
100g cukr moučka
80g másla
2 vejce
kompot (třeba meruňky)
mletá skořice

Rýži propláchneme, spaříme vařící vodou a zcedíme. Dáme do hrnce, zalijeme mlékem a vaříme na mírném ohni do vyvaření mléka. Pak necháme rýži vychladnout. Mezitím smícháme cukr, máslo, žloutky a skořici. Po vychladnutí rýži smícháme se směsí. Ušleháme sníh z bílků a opatrně vmícháme do rýže. Půlku směsi nalijeme do varné mísy, na to nasypeme zcezený kompot a zalijeme zbytkem směsi. Pečeme do zlatova.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Děkujeme, že jste navštívili naše stránky...