Březen 2014

Žampionová sýrová omáčka

6. března 2014 v 15:45 Hlavní jídla
Potřebujeme:
olej, 1 cibulka,sůl, pepř
100ml smetany
cca 5trojúhelníčků smetanového taveného sýra bez příchuti
250g žampionů

Postup:
Na oleji do světla osmahneme cibulku, přidáme oloupané nakrájené žampiony na plátky, osolíme ,opepříme, zalijeme cca 2 dcl vody. Dusíme cca 20 min.Stáhneme plamen na minimum, vložíme sýr a pomalu rozpustíme, mícháme až je sýr s vodou a žampiony spojený. Zalijeme smetanou, zahřejeme. Pokud je více řídká nebo chceme malinko více omáčky můžeme zahustit trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě.
Toto množství je zhruba na zalití masa na 2-3 porce.
Omáčku můžeme použít samotnou na těstoviny či rýži. Nebo zalít medailonky z panenky jemně opečené na oleji a jako přílohu rýži.

Děkujeme, že jste navštívili naše stránky...