Únor 2018

Citronovo-limetkový džem...

27. února 2018 v 19:28 Zavařování
Potřebujeme:
10 citronů
2 limetky
250 ml vody
kousek zázvoru
1 kg želírovacího cukru 1:1

Postup:
Nastrouhaný zázvor povaříme ve vodě 5 minut. Přidáme citrusy na kostky, želírovací cukr a povaříme 3 minuty. Rozmixujeme a horké plníme do skleniček. Postavíme na víčko.

Džem z červeného rybízu...

27. února 2018 v 19:21 Zavařování
Potřebujeme:
1 kg rybízu
70dkg cukru
2 lžičky mleté skořice
2 lžičky kyseliny citronové
6-8 hřebíčků
5 lžic rumu

Postup:
Kuličky rybízu smícháme s cukrem a necháme v chladnu uležet do druhého dne. Přidáme skořici, kyselinu, hřebíčky a 15 minut povaříme. Rozmixujeme, přidáme rum a horké plníme do sklenic. Otočíme na víčko.

Jablkovo-pomerančový džem...

27. února 2018 v 19:13 Zavařování
Potřebujeme:
700 g oloupaných jablek
2 velké pomeranče
2 citrony
1 lžička kyseliny citronové
1 Gelfix 1:1
1 kg cukru
6 lžic rumu nebo koňaku

Postup:
Jablka a pomeranče nakrájíme na kostky do kastrolu. Přidáme kyselinu, šťávu z citronů a gelfix. Povaříme, pak přidáme cukr a vaříme asi 8 minut. Rozmixujeme, přidáme rum ahorké plníme do sklenic. Postavíme na víčko.

Levandulový sirup...

27. února 2018 v 19:04 Zavařování
Potřebujeme:
40g sušených levandulových květů
100g čerstvých levandulových květů
1 litr vody
2 celé skořice
2 limetky
2 citrony
1 kg cukru

Postup:
Do hrnce dáme skořici, nakrájené citrusy, levanduli. Zalijeme vodou. Přivedeme k varu a necháme 15min. probublat. Odstavíme a necháme 24 hodin louhovat. Po té scedíme přes plátno. Přidáme kilo cukru. Povaříme 20 minut a lijeme do sklenic.
Děkujeme, že jste navštívili naše stránky...